Dolar 34,2448
Euro 37,0894
Altın 3.007,28
BİST 8.689,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 20°C
Parçalı Bulutlu
Balıkesir
20°C
Parçalı Bulutlu
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 21°C
Cum 21°C

ALTERNATİF KUTLAMADA DEMOKRAT PARTİYE AYIP ETTİLER!

ALTERNATİF KUTLAMADA DEMOKRAT PARTİYE AYIP ETTİLER!


20 Mayıs 2023 15:39
461

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında Millet İttifakı ve STK’lar dün Bandırma Cumhuriyet Meydanında alternatif kutlama programı düzenlediler. Programda çelenk sunma töreninde Millet İttifakında yer alan Demokrat Partinin Ata İttifakında yer alan Zafer Partisinin arkasında en son sıraya atılması tepkilere sebep oldu.

Bandırma Cumhuriyet Meydanında dün Millet İttifakı ve STK’ lar alternatif 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması düzenlendi. Programda Ata İttifakı partilerinden Zafer Partisi de programa katılıp Atatürk anıtına çelenk koydu. Zafer Partisi Millet İttifakında yer almayıp çelenk koyarken, Millet İttifakında yer alan Demokrat Parti çelengini Zafer partisinin ardından en son sırada koydu. Bu durum tepkilere neden oldu. Düzenlenen programa Millet İttifakında yer alan partiler, Zafer Partisi ve STK’lar katıldılar. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan CHP Bandırma İlçe Gençlik Kolu Başkanı Çağdaş Deveci, yaptığı konuşmada, ” Ey Türk Gençliği diye hitabına başlar atam bize! Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti biz gençlere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanıdır. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Biz gençler yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarımızda yükselteceğiz. Ülkemizi, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygar medeniyetler seviyesine bizler taşıyacağız. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiç bir güç ve emelin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Bu cennet topraklar üzerinde gençlerin ülkede durmak istememesi ve yurt dışına adeta kaçmak istemesinin önüne bizler geçeceğiz. Bizleri bu topraklardan göndermek isteyenlere GİDERLERSE GİTSİNLER diyenlere inat Atatürk gençliği – bizler sonsuza kadar BURADAYIZ!.Binlerce şehit verilerek kazanılan topraklarımızda şanlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkan sağlayan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Bizler gelen saldırılara karşı Cumhuriyetimizin temel değerlerini korumaya sonuna kadar kararlıyız. Bu durumun sonsuza kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Bu vesile ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın 104. yılını kutluyor selam sevgi ve saygılarımı iletiyorum” ifadelerine yer verdi. Programda konuşan Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimlerini işaret ederek Meydandaki topluluktan ve Zafer Partisinden destek istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.