Dolar 34,2489
Euro 37,1037
Altın 3.008,01
BİST 8.741,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 21°C
Açık
Balıkesir
21°C
Açık
Çar 21°C
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 22°C

BANDIRMA İL KONUSUNA KENETLENDİ;YA OLACAK, YA OLACAK

BANDIRMA İL KONUSUNA KENETLENDİ;YA OLACAK, YA OLACAK


20 Haziran 2023 00:37
366

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 100 il açıklamasının ardından Bandırma’nın da İl olma umudu güçlendi . Bandırma Ticaret Odası’nda da Bandırma’nın ileri gelen isimleriyle bir toplantı gerçekleştirildi.

Bandırma Ticaret Odası’nın öncülüğünde il toplantısı gerçekleştirildi. Bandırma’daki önemli isimlerinin bir araya geldiği toplantıda Bandırma’nın il olması için yapılması gereken çalışmalar konuşuldu.
Bandırma’nın il olması konusunun masaya yatırıldığı toplantıya; Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Âdem Yılmaz, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert, BANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Funda Dedeoğlu, siyasi parti temsilcileri, oda, dernek ve STK başkanları katıldı.
YILMAZ: “ŞARTLARIN HEPSİ İLÇEMİZDE FAZLASIYLA MEVCUTTUR”
Bandırma Ticaret Odası Başkanı Âdem Yılmaz açılış konuşmasında, coğrafi konumu, ekonomik durumu, sosyal gelişmişlik düzeyi, sürekli artan ticaret ve sanayi hacmi gibi avantajları ve il merkezine olan uzaklığı sebebiyle sıkıntılar yaşandığı için Bandırma’nın il olmasının istendiğini söyledi. Başkan Yılmaz, “Konu siyasetin gündemine düşmeden önce Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin değerli akademisyenleri ve birimlerimiz arasında yapılan görüşmelerde Bandırma’nın potansiyelini gözler önüne serecek detaylı bir raporlamanın yapıldı. Nüfus, il merkezine uzaklık, şehirleşme, ulaşım durumu, internet, ekonomik çeşitlilik ve eğitim durumu gibi bahsedilen il olma şartlarının hepsi ilçemizde fazlasıyla mevcuttur.” dedi.

BAŞKAN TOSUN: “ÇOK YAKLAŞTIĞIMIZA İNANIYORUM, HEP BİRLİKTE HAREKET EDİP GEREKLİ KULİSLERİ YAPMAMIZ GEREKİYOR”
Bandırma’nın geçmiş dönemlerde il olmaktan 2 defa döndüğünü belirten Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Belki de geçmiş yıllara nazaran il olmaya en çok yaklaştığımız dönemdeyiz. Hepimiz bu konuda görüşmeler yapıyoruz. Ancak hep birlikte hareket etmemiz ve bu konuda gerekli kulisleri yapmamız gerekiyor. Bandırma’nın şu anda yapmış olduğum görüşmelerdeki il olma potansiyeli çok yüksek. Bu toplantıda bulunan herkesin üzerinde büyük bir sorumluluk var. Bizim kendi kuvvetimizi, birliğimizi, beraberliğimizi göstermemiz gerekiyor. Çok yaklaştığımıza inanıyorum.” dedi.

DOĞAN: “SİYASETİ BİR KENARA BIRAKIP HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ VE İNŞALLAH BANDIRMA’YI İL YAPACAĞIZ”
Konu hakkında söz alan AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, “AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan’ın selamını iletiyorum. O da genç ve deneyimli bir milletvekilimiz. Sayın Devlet Bahçeli’nin konuyu gündeme getirdiği günden beri devamlı mecliste Bandırma’nın il olmasıyla ilgili kulisler yapıyor. Siyaseti bir kenara bırakıp bu konuda elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çok yaklaştık.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.