Dolar 34,2489
Euro 37,1037
Altın 3.008,01
BİST 8.741,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 21°C
Açık
Balıkesir
21°C
Açık
Çar 21°C
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Balıkesir’de kapalı mekanlarda sigara denetimi yapıldı

Balıkesir’de kapalı mekanlarda sigara denetimi yapıldı


13 Aralık 2023 17:24
228

Burhaniye ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince, kapalı mekanlarda sigara denetimi yapıldı. Denetimlere İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Yiğit Yalçın ile İlçe Emniyet Müdürü Vekili Hakan Dereli ile komiser yardımcısı Esra Başol da katıldı.
Burhaniye’de İlçe Sağlık Müdürlüğü denetim ekipleri kahvehanelerden perdeciye kadar kapalı mekanlarda sigara denetimi yaptı. Hürriyet ve Ali Çetinkaya Caddelerinde 14 mekan denetlenirken, herhangi bir ihlale rastlanılmadı. Denetimlerin devam edeceğini anlatan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Yiğit Yalçın, ayda 361 mekanın denetlendiğini söyledi. Denetimlerin devam edeceğini anlatan İlçe Sağlık Müdürü Ömer Yiğit Yalçın, “Sağlık Bakanlığının göndermiş olduğu yönergeler kapsamında denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık olarak ay içinde 361 tane işletmeyi denetlemekle görevli arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Bununla alakalı ihbarlar değerlendirilmektedir. İhbarlara iki saat içinde müdahale edilmektedir. Bu gün de, denetimimizi gerçekleştirdik. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı çalışmalarda 14 tane işletmeyi denetlemiş bulunmaktayız. Bununla alakalı herhangi bir ihlale rastlanmamış olmakla beraber, tütün denetiminin önemine dikkat çekilmiş ve tütün kullanımının önlenmesi açısından gerekli uyarıların yapılıp yapılmadığı denetlenmiştir. Aralık ayı içerisinde iki tane ihbar tarafımıza ulaşmış bu ihbarlara iki saat içinde müdahale edilmiş, bunlardan bir tanesinde ihlale ulaşılmış ve bununla ilgili cezai işlem uygulanmıştır. Denetimlerimiz devam edecektir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.