Dolar 34,2488
Euro 37,1198
Altın 3.012,77
BİST 8.722,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 21°C
Açık
Balıkesir
21°C
Açık
Çar 21°C
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 22°C

DOWN SENDROMLU BİREYLERİN EĞİTİMLERİNE DESTEK OLUN

DOWN SENDROMLU BİREYLERİN EĞİTİMLERİNE DESTEK OLUN


21 Mart 2023 12:30
242

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü sebebiyle Bandırma Kent Konseyi Engelsiz Meclisi adına bir açıklama yapıldı. Açıklamada Down Sendromlu bireylerin eğitimlerine destek verilmesi istendi.

Downlu bir birey annesi olan Ülkü Aslankurt tarafından kaleme alınan basın açıklamasında, “​İlk kez 1866 yılında tanımlamayı yapan bilim adamının soyadı ile anılan Down Sendromu fazladan bir kromozomun neden olduğu genetik bir farklılıktır. 21.kromozomun 3 tane olması sebebiyle 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olarak kabul edilmiştir.Down Sendromlu bireylerin eğitim hayatında, iş hayatında ve sosyal yaşamda eşit ve bağımsız bir şekilde yer bulduğu, hayata  ME ifadesiyle değil BİREY olarak katıldıkları kapsayıcı bir geleceğe yönelik farkındalık oluşturmak istiyoruz.Doğdukları andan itibaren eğitimleri başlamalı. 2018 Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinde yeralan  0-36 ay erken çocukluk eğitimi konusunda minicik bir ilerleme kaydedemedik. 0-36 ayda ailenin ve bebeğin birlikte alacağı bu temel özel eğitim 36 aydan sonra devam edeceği kaynaştırma eğitimine hazırlar.Kaynaştırma ( akran) eğitimi Down Sendromlu bireyler için çok önemlidir. Fotografik hafızalarının çok iyi olması akran eğitimiyle doğru desteklenirse başarı getirmektedir. Akran eğitiminde eğitim camiamızında farkındalığını arttırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.Her birey gibi Down Sendromlu bireylerinde yetenekleri vardır . Spor ve sanat alanındaki başarıları yadsınamaz. Bilime dayalı doğru bilginin ışığında Down Sendromlu bireylerin desteklenmesi için farkındalık yaratmaya , tüm kapıları çalmaya devam edeceğiz.Onların adına değil onlarla birlikte kararlar aldığımız onlarında hayatın içinde olduğu güzel günler için eğitimlerine destek verin” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.